home
nieuws
   
India
Kennismaking met het land en de streek rondom de scholen

wereldkaart indiakaart rajasthankaart hasanpurakaart hasanpura-zicht hasanpura-zicht-2 web page lightboxby VisualLightBox.com v6.1

De Republiek India is een land in Zuid-Azië. Met 1,3 miljard inwoners is het het tweede grootste land ter wereld naar inwonertal. De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay. India is een federale republiek onderverdeeld in 28 staten.

Rajasthan is een deelstaat van India, gelegen in het noordwesten van het land. Het is in oppervlakte de grootste van de Indiase deelstaten. De hoofdstad van Rajasthan is Jaipur.

India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, variërend van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste gedeelte van India wordt ook gekenmerkt door een moessonklimaat en kent 3 seizoenen. Het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september.

India is een van de grootste en meestbevolkte landen ter wereld en een uiteenlopende samenleving vol tegenstellingen. Er zijn tal van culturen en volksgroepen, het kastenstelsel speelt een grote rol, er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke agglomeraties en het platteland. Al deze tegenstellingen hebben ook een grote invloed op de Indiase kleding.

In India worden lokaal veel verschillende talen gesproken. De belangrijkste autochtone taal is het Hindi, de primaire officiële taal die door de federale overheid wordt gebruikt. Het Engels, waarvan de Indiase variant gebaseerd is op het Oxford-Engels, is een geassocieerde extra officiële taal. Daarnaast erkent de grondwet nog 21 andere officiële talen.

India wordt gerekend tot de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Ruim driehonderd miljoen mensen leven in extreme armoede, vaak in krottenwijken net buiten de steden.

De roepie is de munteenheid van India. Eén roepie is honderd paise. De naam roepie komt uit het Sanskriet Rupya, hetgeen zilver betekent. In september 2020 was 1 euro ongeveer gelijk aan 86 roepie.
 

Bezienswaardigheden
Mooie beelden uit dit immense land
1-Taj-Mahal-in-Agra 2-Jaipur-Royal-Palace 3-Jaipur-Hawa-Mahal 4-Jaipur-Jal-Mahal 5-Delhi-Akshardham 6-Bangalore-Palace 7-Delhi-Government 8-Clothing 9-Tea-Plantation 10-Sathodi-Falls 11-Tijger-Reservaat 12-Rishikesh-Ganges web page lightboxby VisualLightBox.com v6.1
 

Enkele jaren geleden legde Tinne Van Loon het alledaagse leven van Jaipur vast in een aantal treffende beelden. Dit werd de basis van een mooi kijkboek.

Bekijk hiernaast het filmpje (YouTube) door op de omslag te klikken of beter nog, contacteer ons voor jouw exemplaar van dit kleurrijk boek.